Võrratu kogemus Kuressaare Gümnaasiumis

Võrratu kogemus Kuressaare Gümnaasiumis

Olen Rebecca Valge, õpin Saku Gümnaasiumis 8ndas klassis. VeniVidiVici õpilasvahetuse raames läksin Kuressaare Gümnaasiumisse. Valisin just selle kooli, sest tahtsin minna kuhugi, kuhu teised polnud veel läinud, lisaks olid mul seal ka tuttavaid.

Mind ajendas osalema väljakutse teha midagi, mida paljud ei julgeks teha – mulle väga meeldib teha midagi, mida teised kardaksid. Just see tahe teha midagi teistmoodi võttis ära ka selle hirmu karta kõike, mis ees ootab, ning andis hea ja positiivse ootusärevuse.

Ma ootasin väga pere ja uute koolikaaslastega tutvumist. Mul oli nii hea meel, et sattusin nii toredasse klassi ning ägedasse perre. Kooli õpetajad olid väga sõbralikud ja mõistvad minu vastu. Mul väga vedas ka sellega, et sattusin just siis Saaremaale kui Käti ja tema klassiõde olid korraldamas loovtööga seoses ujumisvõistlust. Ma sain seal olla diplomite täitja, sain palju naerda koos teistega ja oli igati kordaläinud päev, nagu teisedki päevad.

Tegelikult juba esimesel päeval ehk pühapäeval, mil saabusin, külastasime me Kätiga Kuressaare piiskopilinnust ning Kuressaare kesklinna. Lisaks käisime Saaremaa Töömessil, kust leidsin isegi endale töö suveks. Eelviimasel päeval ehk neljapäeval käisime Käti ja tema ema Teaga Kuressaares asuvas restoranis Hafen. Võtsime nädala ilusti kokku ja nautisime imeilusat päikeseloojangut ning maitsvat toitu.

Mulle väga meeldis see keskkond, kus ma elasin, need inimesed ja Kuressaare Gümnaasium oli ka üks väga äge kool. Kõige rohkem meeldis mulle nende talveaed, seda ei ole väga paljudes koolides ning see oli midagi uut minu jaoks. Ma soovitan väga oma sõpradele seda programmi, sest see on midagi nii ägedat, mida sa ei unusta kunagi.

Need inimesed, keda sa kohtad, võivad saada sulle väga headeks sõpradeks või tuttavateks. See on nii tore, et meil on selline võimalus võtta osa õpilasvahetuse programmist.


Rebecca Valge
Saku Gümnaasium

 

Pole kommentaare

Kommenteeri